Zašto je terapeutska masaža pravi način otklanjanja bolova i napetosti?

Masaža je pravi izbor za otklanjanje bolnih i napetih mišića, a u cilju stvaranja efekata terapije i poboljšanja sveukupnog zdravstvenog stanja predstavljaj poseban oblik čija delotvornost se potvrđuje veliki brojem odličnih iskustava klijenata. U pitanju je terapeutska masaža, koja se realizuje kao kombinacija pokreta koji opuštaju i deluju na sportske i druge povrede duboko ispod površine kože.

Najbolji izbor za otklanjanje upornih bolova nakon povreda ili dužeg sedenja, ali i za opuštanje kompletnog tela i duha, jeste terapeutska masaža. Bilo da se odabere kao poseban vid tretmana, predložena terapija na putu do oporavka i ozdravljenja, ili iz razloga relaksacije i opuštanja nakon stresnog perioda ili teškog dana, terapeutska masaža pružiće veliki broj benefita telu, mišićima i zglobovima.

Terapeutska masaža otklanja uporne bolove nakon povreda

Sam naziv terapeutska masaža sugeriše da se radi o mnogo većem učinku i efektima u odnosu na klasični tretman opuštanja i užitka za sva čula. Konkretno, ovakva vrsta masaže namenjena je svima koji su pretrpeli određenu sportsku ili drugu povredu, kao što je istegnuće ligamenata i mišića, uganuće zglobova i druge srodne neželjene okolnosti.

Takva stanja stvaraju upornu bol visokog intenziteta, zatim upalu, otoke i crvenilo, zbog čega stručni lekari u ovoj oblasti mogu preporučiti oporavak koji će pratiti i terapeutska masaža. Takođe, jasno je da se terapeuti bave problemima sa mišićima, zglobovima i razvojem muskulature, zbog čega je ovakva vrsta masaže deo brojnih terapija i korisnih tretmana sve do potpunog oporavka i regeneracije mišićnog tkiva.

Kvalitetno opuštanje i oporavak daje terapeutska masaža delotvornim pokretima

Terapeutska masaža pre svega je namenjena svima koji žele kvalitetno opuštanje i relaksaciju, ali i osobama sa problemom bolnih i napetih mišića. Takođe, idealno rešenje za postoperativni oporavak usled pada, ili nakon sportske povrede zglobova. Konkretno, terapeutska masaža uspešno sanira posledice preloma nakon imobilizacije, preporučuje se za reumatske probleme i tegobe, deformitete kičmenog stuba, prilikom pojave lokalnih otoka i stanja opšteg umora, nesanice i poremećaja metabolizma. Raznovrsne tehnike koje poznaju terapeuti namenjeni su delovanju direktno na izvor bola, otoka i generalno problema, zbog čega postoje određene metode namenjene specifičnostima svakog pacijenta.

Radi se o pokretima prstima, šakama i rukama sve do nadlaktice, čiji intenzitet se kreće od umerenog do snažnog, sa periodičnim smenjivanjem dinamike kretanja. Na taj način, deluje se na poktožno tkivo i duboko ispod površine, tako što se „razbija“ napetost u mišićima, zglobovi opuštaju, a izvor bola kvalitetno sanira. Dodatno, u slučaju da pacijenti nisu sigurni da li je ovo pravi način oporavka od određenih pojava i povreda, uvek se mogu realizovati profesionalne konsultacije sa stručnim timom terapeuta i masera, kao i pronaći savršen tretman za sve potrebe ljudi. Terapeutska masaža može se zakazati i kao način održavanja odlične fizičke forme i kontinuiteta relaksacije.

Mnogo je razloga iz kojih terapeutska masaža treba da bude deo plana slobodnog vremena, bar na sedmičnom ili dvonedeljnom nivou, jer je to način dobijanja kvalitetnog opuštanja i oporavka nakon povreda. U pitanju je skup profesionalnih pokreta koje realizuju iskusni terapeuti, delujući na izvor bolova i efikasno otklanjajući sve tegobe.