Koje benefite daje putno osiguranje za odlazak u inostranstvo?

Odlazak na poslovni put radi realizacije brojnih poduhvata i zadataka, kao i odmor sa porodicom na dugo iščekivanoj destinaciji, treba da bude potpuno organizovan, osmišljen i bez nepredviđenih okolnosti. Kako često nije izvodljivo uticati na pojave i promene, mogu se i dogoditi neželjene situacije, kao što su povrede, saobraćajne nezgode i druga teška stanja.

Putno osiguranje osmišljeno je upravo kao kvalitetna i detaljna usluga koju pružaju renomirane kompanije u cilju pokrića mnogih rizika i umanjenja eventualnih posledica do kojih može doći u inostranstvu. Prilikom boravka u drugoj zemlji javlja se dosta novina i nepoznanica, kao i motivisano nizanih iskustava, želja i potreba, ali je za podršku i sigurnost u svakom trenutku odsustvovanja iz matične države veoma značajno obezbediti putno osiguranje.

 

Putno osiguranje nadoknađuje eventualne troškove nezgoda u inostranstvu

U današnjem vremenu učestalih poslovnih putovanja zbog velikog broja kompanija koje imaju internacionalni karakter i obim aktivnosti, putno osiguranje potrebno je svim zaposlenima. Takođe, prilikom planiranja privatnog odmora, bilo letovanja, zimovanja ili posete svetski poznatih turističkih atrakcija, osiguranje ima ogroman značaj za pokriće rizika i pružanje podrške u teškim trenucima. Naime, putno osiguranje nadoknađuje troškove medicinskog zbrinjavanja, oporavka i ozdravljenja sve do povratka u matičnu zemlju, ukoliko dođe do udesa, nezgode, povrede ili bolesti u inostranstvu.

Time su obuhvaćene nadoknade za hitno zbrinjavanje u ambulantama, bolničko lečenje, potrebne terapije, tretmane, lekove i sredstva, kao i sve druge aktivnosti do potpunog oporavka. Pored toda, u slučaju da je potrebno angažovanje prevodioca, pravnika i drugog profesionalnog osoblja, agencija za putno osiguranje obezbediće svu značajnu podršku osiguraniku u inostranstvu. Administrativne procedure, papirologija i komunikacija, obavljaju se efikasno putem online resursa, telefonskih poziva, a prema potrebi i ličnim kontaktom između agencije i ustanove u kojoj se osiguranik nalazi.

 

Putno osiguranje pruža sigurnost, podršku i efikasnost procedura

Boravak u inostranstvu sa sobom često nosi dosta novih situacija, do tada neviđenih ulica, atrakcija i znamenitosti, zbog čega se i istražuju najzanimljiviji krajevi sveta. Putno osiguranje pruža potrebnu podršku u situacijama baš kakve su navedene – potpuno nove, nepoznate i neistražene, zahvaljujući čemu i u iznenadnim okolnostima, osiguranici će imati sve što im je potrebno. Zbog toga, putno osiguranje čini da se svako oseća sigurnim i ima podršku, što u teškim trenucima rezultira rešenim administrativnim pitanjima, pored pokrića svih nastalih troškova.

Putno osiguranje zasniva se na podnošenju zahteva u poslovnici ili online putem, a zatim i sklapanjem ugovora između klijenta i kompanije radi kupovine polise. Najvažniji elementi ugovaranja zasnivaju se na odabiru jedne ili grupe zemalja u kojoj će polisa važiti, zatim odlučivanju o individualnom, porodičnom ili drugom grupnom putovanju, dinamici odsustvovanja iz zemlje, kao i periodu važenja ugovornih prava i obaveza. Premija osiguranja najčešće se uplaćuje mesečno, osigurana suma formira prilikom sklapanja ugovora, a suma isplaćuje nakon što dođe do određenog rizika tokom putovanja.

Najlepši odmor, kao i poslovni put, jeste onaj koji je detaljno isplaniran uz sve potrebne aktivnosti, kretanje i podršku, kao što će pružiti putno osiguranje. Ovakva vrsta osiguranja značajna je svima i u efikasnoj proceduri nadoknađuje nastale medicinske, bolničke, administrativne, pravne i sve druge troškove.