Pouzdan majstor nema cenu – Četiri razloga zbog kojih Vam je potreban dobar električar

Pronaći dobrog majstora danas je jako teško jer je većina njih otišla u inostranstvo, a oni najbolji, koji su ostali u zemlji su zatrpani poslom. Zbog toga mnogi misle da im je lakše da, umesto da pozovu električara, sami počnu da popravljaju stvari po kući, a to se često može završiti loše.

Samo jedna loše povezana faza može izazvati ogromne kvarove koji, u najgorem slučaju, mogu izazvati požare u kući. Morate znati da Vam je za svaki posao koji ima veze sa strujom neophodan dobar električar.

Šta podrazumevaju električarski radovi

Električarski radovi u kući ili stanu podrazumevaju sve poslove koji imaju veze sa strujom, od uvođenja struje u objekte, razvoda električnih instalacija, montaže prekidača i utičnica, montaže rasvete ili popravke svih kvarova.

Kada gradite kuću dobar električar zlata vredi

Uvođenje struje je jedna od najvažnijih faza u procesu izgradnje kuće. Kada zidari završe svoj posao, a pre dolaska molera, neophodno je dovesti struju do kuće i i razvesti je u sve prostorije. Za ovaj posao Vam je neophodan dobar električar koji će pre početka radova pregledati sve prostorije u kući, i odrediti koliko Vam je materijala potrebno. U konsultaciji sa njim ćete odrediti gde je najpraktičnije da postavite sve utičnice kako biste kasnije najefikasnije koristili prostor. Slobodno mu kažite kako ste planirali da rasporedite nameštaj ili gde će Vam biti kuhinjski elementi da bi mogao da sprovede struju kako treba. Uvođenje struje u objekte je izuzetno složen posao i kada to radi električar cena zavisi od kvadrature prostora i složenosti posla. Najverovatnije ćete pre početka radova dobiti predračun da biste mogli da procenite da li se finansijski uklapate u sve. Imajte na umu da ovaj posao neće moći da obavi samo jedan čovek, već će na uvođenju strujeu objekte raditi čitav tim majstora.

Električar je glavni majstor kada renovirate stan

I kada renovirate stan najverovatnije je da će jedan deo čitavog procesa biti električarski radovi. Kada, na primer, renovirate kuhinju, moraćete da pozovete majstora koji će, pre nego što keramičari postave pločice, da razvede struju u skladu sa novim rasporedom u kuhinji. Budite sigurni da ćete morati da pozovete majstora ako menjate lustere ili uvodite led rasvetu, ali i za montažu novih utičnica i prekidača.

Biće tu za sve hitne popravke

Pored velikih poduhvata kao što su uvođenje struje ili adaptacija instalacija u zgradama, električari se bave svim vrstama popravka. Nekada se desi da dođe kvara u razvodnoj kutiji usled kratkog spoja izazvanog naglom promenom napona. Ako primetite da je došlo do kvara, ili osetite karakterističan miris nagorelog kabla, trebalo bi da hitno pozovete električara radi ispitivanja instalacija. Brzom intervencijom možete sprečiti velike tragedije. Kada Vam je hitno potreban električar Beograd ima veliku ponudu firmi koje nude uslugu 24 sata na dan.

Popravka svih vrsta kućnih uređaja

Pored poslova sa strujnim instalacijama u prostoru električari obavljaju popravke svih uređaja, od bele tehnike, do malih kućnih aparata. Često se dešava da na šporetu dođe do manjeg kvara koji se može lako otkloniti. Tada, pre nego što krenete u potragu za novim uređajem, pozovite majstora da proceni kakav je kvar u pitanju, da li se može otkloniti i koja je cena popravke.