Dekorativni elementi koji dom čine atraktivnim i moderno uređenim

Organizacija renoviranja doma, planiranje poduhvata, načina ostvarenja zamisli i često unikatnih ideja predstavlja ne tako zahtevan proces ukoliko se angažuju najbolji moleri, majstori, električari i drugi profesionalci. Pored funkcionalnih, mnogi dekorativni elementi u domu čine da prostor dobije svežinu, stil i uređenost bez konkurencije. Da bi to bilo izvodljivo, moraju se nabaviti kvalitetni materijali za molere.

Dekorativni kamen, prirodni, keramika, drvo i mnogi drugi oblici, strukture i materijali, kao stvoreni su za atraktivno dizajniranje svakog ambijenta, kao i oaze na otvorenom prostoru. Kako bi izgledali uvek kao novi, bez grebanja, oštećenja i pukotina, svaki element uređenja zahteva prateće materijale koji omogućavaju bezbedno i sigurno postavljanje, snažno pričvršćivanje i savršen izgled dugi niz godina, bez reklamacija i nezadovoljstva.

Prirodni i dekorativni kamen – stilizovanje koje se razlikuje i osvaja svaki pogled

Tokom nekoliko poslednjih godina veliku slavu u uređenju prostora stekao je raznovrsni kamen – prirodna i dekorativna varijanta kreirana od opeke i srodnih materijala. Često se koristi za oblaganje zidova, šankova, unutrašnjosti stepeništa, stubova, gipsanih ploča i brojnih drugih elemenata i mesta, koji stvaraju živopisan utisak u ambijentu. Da bi svaka vrsta prirodne ili dekorativne obloge izgledala sjajno, važno je da bude odabran kvalitetan i prestižan beli lepak za kamen.

Pored toga što je veoma popularan beli lepak za kamen cena je odlična za svaku vrstu pakovanja i ne zahteva izdvajanje više od 2 ili 3 hiljade dinara. Beli lepak za kamen karakteriše univerzalni ton, ali su danas dostupne i nijanse meda, kao i mnoge druge. Lepak za dekorativni kamen, kao i prirodni omogućava snažno pričvršćivanje i spajanje sa podlogom uz eliminisanje vazduha i šupljina, što daje savršen ambijent dugi niz godina.

Keramičke pločice koje stvaraju odličan dizajn i otpornost na uticaje

Lepak za pločice, odabrana boja, dezen i šara, fug masa i to je sve što je potrebno da bi se dekorisao prostor zidova, podova, terasa i druge kvadrature u domaćinstvu. Prirodni i dekorativni kamen idealni su kao pravi ukras, sa svedenim bojama i notama prirodnog okruženja, a sa druge strane keramičke pločice kao stvorene su da prostor učine lepim i praktičnim. Naime, pločice uz lepak za keramiku otporne su na uticaj vode, vlage, buđi i drugih čestica, pa su idealan izbor za kuhinju, kupatilo, hodnik, terase i balkone, čak i stepenice, staze ispred ulaza, garaže i mnogde druge ambijente.

Zahvaljujući površini koja može biti sjajna, polusjajna ili matirana, izgledaju fantastično uz garanciju jednostavnog održavanja vlažnim krpama i sredstvima. Lepak za keramiku bira se u skladu sa odabranim dimenzijama pločica, pa tako određene vrste odgovaraju dužini stranice do 30 centimetara, a nešto snažniji su namenjeni za lepljenje većeg komada. Pored toga, debljina sloja u kojoj se nanosi lepak za pločice kreće se između 5 i 10 milimetara, ali i više ukoliko to zahteva težina, dužina i širina odabranog modela.

Ulepšavanje prostora često se zasniva na atraktivnom dekoru koji je popularan za sve stilove – od klasičnog i rustičnog do modernog, kada se bira prirodni i dekorativni kamen, kao i keramika visokog kvaliteta. Da bi večno dekorisali prostor, svi elementi zahtevaju odgovarajući materijal za molere, kao što je lepak za pločice, lepak za dekorativni kamen, zaštitne slojeve, dezinfikaciona sredstva, mase i mnogo toga drugog.