Nove fiskalne kase za efikasnost poslovanja, koordinaciju i kontrolu biznisa

Proces fiskalizacije prisutan je u našoj zemlji već gotovo dve decenije, sa neprekidnim težnjama unapređivanja sistema, uvođenja novih olakšica i funkcija koje će učiniti poslovanje efikasnijim, a kontrolu jednostavnijom i potpunijom. Nove fiskalne kase uvode se u današnjem vremenu, sa najavom iz januara meseca da će važiti od početka maja. Za fiskalne kase cena se određuje u zavisnosti od tipa i karakteristika uređaja.

Sve inovativnije i savremenije fiskalne kase uvode se od strane nadležnih organa i kako bi se njihov posao učinio lakšim, pre svega u smislu praćenja i kontrole poštovanja zakona i svih propisa. Tako, nove fiskalne kase imaće integrisane elemente za praćenje obračuna poreza na dodatu vrednost, kao i drugih parametara, jer se svaki fiskalni primerak direktno elektronskim putem prosleđuje u bazu podataka za praćenje i kontrolu od strane poreskih organa.

E – fiskalizacija kao težnja integrisanja nove fiskalne kase na visokom nivou inovativnosti

Zahvaljujući tehnološkim inovacijama i konkretnim tehničkim otkrićima, nove fiskalne kase predstavljaju značajan korak napred u poslovanju velikog broja delatnosti. Popularni android uređaji oblikovani u specijalne i praktične kase imaju razvijen softverski program i alate za praćenje svih tokova prometa. U tom pogledu, obračun poreza na dodatu vrednost po opštoj i posebnoj stopi za svaku transakciju – prodaju asortimana proizvoda ili robe, zatim nakon vršenja usluga i svakog ostalog prometa, automatski se prati uz identifikacione brojeve i prenos podataka od fiskalne kase do poreskog sistema.

Za sve nove varijante fiskalne kase prodaja je već na visokom nivou. Pruža se mogućnost plaćanjem u gotovini i platnim karticama svih vrsta. Zbog odličnog dizajna, savremene kase e – fiskalizacije imaju daljinsku tehnologiju, prenosive su, kompaktne i jednostavne za rukovanje. Na taj način, praktično su rešenje za sve veleprodaje, ugostiteljske obejkte, kompanije koje se bave dostavom i slično.

Nove fiskalne kase su efikasne i obezbeđuju temeljnu kontrolu poslovanja

Tehnologija koja podrazumeva savremene fiskalne kase funkcioniše na bazi fenomenalne brzine softverskog rada, minimalnog stepena buke i sjajne brzine. Odlična efikasnost dugi niz godina zasniva se na uštedi energije, kao i postojanju najnovijih punjača, dok baterije koje imaju više od 5100 mAh daju višečasovni rad bez potrebe za dopunjavanjem i čekanjem za upotrebu. Fiskalne kase zasnivaju se na prepoznavanju, odnosno „čitanju“ bar koda, koji se skeniranjem unosi u sistem i podleže svakoj daljoj proveri.

Naime, poslodavci dobijaju jedinstvene poreske i druge identifikacione brojeve, na osnovu koje će svaki skenirani bar kod, obavljen promet i izvršena transakcija, biti predmet provera od strane poreskih organa. Automatsko povlačenje podataka iz fiskalne kase u bazu daje brzu i laku kontrolu poreza, obima i načina vršenja prometa, kao i prezentovanih podataka na mesečnom ili drugom nivou. Pored nove fiskalne kase koja će za tren oka izdavati račune, dostupan je i specijalizovan program, odnosno softver kojim je obuhvaćeno blagajničko i izveštajno poslovanje u sistemu. Direktno iz fiskalne kase, moguće je izvršiti prenos pregleda izveštaja koji se mogu štampati, poslati i slično.

Za nove fiskalne kase cena je simbolična, s obzirom da zaista funkcionišu kao minijaturni računari, jer imaju integrisan softverski sistem i opciju praćenja velikog broja parametara. Povezivanjem fiskalne kase sa programima i računarima, omogućava se direktan prenos podataka, sastavljanje izveštaja, njihova analiza, uvid i štampa. Pored toga, efikasnost sistema praćenja i kontrole obima i načina vršenja prometa od strane poreskih organa je značajna prednost fiskalne kase najnovije generacije.