Kakve su idealne burme u današnjem vremenu

Simbol povezanosti, poverenja i ljubavi jesu burme, koje se nose dugi niz godina na prstima šaka supružnika. U ovom slučaju, prsten je mnogo više od modnog dodatka i atraktivnog aksesoara. Zbog svakodnevnog nošenja, treba da budu „udobne“, usklađene sa stilom odevanja i vrlo kvalitetne. 

U izobilju današnjih ponuda u zlatarama, burme belo zlato su jedne od najtraženijih varijanti. Pored njih, tu su i parovi koji obožavaju tradicionalne dimenzije i vrednosti, pa je žuta boja zlata za njih idealan izbor. Idealne burme u današnjem vremenu su one koje odgovaraju ličnosti budućih supružnika. 

Moda naspram klasike – izbor boje zlata

Današnji parovi su veoma različiti kada je u pitanju izbor prstenja za venčanje. Naime, burme se biraju u identičnim bojama i za muškarca i ženu, ili u potpuno različitim tonovima i stilovima. Najčeše parovi imaju dilemu da li odabrati burme, žuto ili kombinaciju. Odabir zavisi od željenog stila burme, kao i da li su preferencije budućih supružnika orijentisane ka modernim i atraktivnim bojama detalja, ili starim dobrim i neprevaziđenim klasicima. 

Bela boja zlata danas je moderna, u trendu i najveći broj parova je odabere zbog svoje svedenosti i nijanse koja se jednostavno „slaže“ sa svim odevnim kombinacijama. Sa druge strane, žuto zlato je upečatljivije, primećenije i elegantnije, što nekada ne odgovara svedenom ukusu parova. Inovativna opcija je i roze boja zlata, koju najčešće biraju dame. Idealna boja danas prema stepenu tražnje jesu burme belo zlato, dok i dalje stoji činjenica da je klasika vanvremenski moderna.

Šare i detalji za idealan sklad estetike burme

Kada se biraju idealne burme, odnosno prstenje koje se nosi dugi niz godina, dostupni su modeli sa brojnim šarama, simboličnim i drugim estetskim detaljima. Moderne burme mogu imati trodimenzionalne elemente, sa ispupčenjima i udubljenjima. Mogu imati savremenu gravuru u vidu inicijala, datuma veridbe ili venčanja, kao i otisak prsta. Drago kamenje – dijamant, rodijum, rubin, žad, safir i brojni drugi, mogu se naći i u okviru burme. Ipak, jeftinija varijanta su klasični cirkoni, kao i šare poput linija. Današnje burme mogu biti kreirane i od više boja zlata, uz dodatak platine i drugih materijala. Savršene burme u modernom dobu su one koje odgovaraju ličnosti parova, a istovremeno se nose sa dozom oduševljenja i ogromnim ponosom. 

Svaka vrsta burme koju izrađuje iskusni juvelir može da ima specijalno osmišljene detalje i dodatke, koji će biti unikatni i neponovljivi. U zavisnosti od želja parova, burme mogu da budu potpuno različito dizajnirane, ali da ispunjavaju pojedinačne potrebe i rezultiraju obostranim zadovoljstvom. Najbolji odabir burme belo zlato, žute, roze ili kombinovane boje, jeste onaj koji se napravi dogovorom između parova. Idealne burme u današnjem vremenu u pogledu stila, jesu one koje imaju unutrašnju simboličnu gravuru, matirane i sjajne delove, kao i zaobljen oblik. Dodatno, nota komfora dobija se odabirom anatomskih modela, koje se prilagođavaju prstu. 

Burme belo zlato jedan su od najčešćih izbora današnjih mladenaca. Bilo da ih po tradiciji obezbeđuju kumovi, ili budući supružnici lično, dostupan je širok asortiman boja zlata i modela. Da bi izbor burme bio kao iz snova, najvažnije je pratiti sopstvene želje, ali uvažiti i potrebe partnera. Iako nužno burme ne moraju da budu identične, sjajno je ukoliko imaju bar neki zajednički element, kao što je gravura inicijala ili datuma, spoljašnje šare ili drugi unikatni detalji.